Online oktatási rendszer

BEMUTATKOZIK A TUDÁSBOLT

Tudásbolt online oktatási rendszert kifejezetten arra terveztük, hogy megkönnyítsük a vállalati képzést, a kompetenciák fejlesztését, speciális, nem OKJ-s tanfolyamok online elérést. A fejlesztés első szakaszában olyan különféle munkakörökhöz, feladatokhoz, szakmákhoz kapcsolható képességfejlesztő videós kurzusok érhetők el, melyek az iskolarendszeren kívüli képzésnek minősülnek és a munkaadó érdekét is szolgálja. Ezen tanfolyamok népszerűsítése és elterjesztése érdekében vállalatunk üzletpolitikája alapján úgy határozott, hogy jelentős kedvezményekkel támogatja a programot.

A kompetencia latin eredetű szó, ügyességet, alkalmasságot jelent. A kompetencia fogalmának azonban többféle értelmezése létezik. A társadalmi munkamegosztásban egyes emberek illetékességet, jogosultságot, hatáskört kapnak döntések meghozatalára, vagy éppen végrehajtására, tehát kompetensek az adott területhez. Egy-egy szakterületen - például gépkezelő, adminisztrátor, pénztáros, vagy éppen egy tanár esetében - az adott szakma képviselőjének hozzáértéséről, alkalmasságának bizonysága. Az inkompetencia a következőket jelenti: 1) illetéktelenség, hatáskör nélküliség, jogosulatlanság (az illetékesség, a hatáskör, a jogosultság hiánya); 2) szakszerűtlenség, alkalmatlanság (szakmai hozzá nem értés).

A fejlesztéseink további állomásai lehetővé teszik további e-utalványfajták elfogadását, szolgáltatások és képzésekhez kapcsolódó hasznos termékek vásárlásakor. Szeretnénk bemutatni vezetőtrénereinket.

Czuczor Judit (bölcsész pedagógus)

Gyakorló pedagógusként (Sárospatak TF), másoddiplomát szereztem vezetőképzésből (BTK), mesterképzést szervezetfejlesztésből (ELTE), valamint EU-s oktatási pályázati munkákban vettem részt.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél töltött években országszerte tartottam képzéseket és kutatásokat végeztem a felnőtt továbbképzések területén. Jelenkorunkban felértékelődött a képzettség, a képzett munkaerő fontossága. Ezen az úton tovább haladva fogalmazódott meg bennem, hogy olyan képzéseket állítsak össze, melyek gyakorlati útmutatót jelentenek azoknak, akik segítségre szorulnak, akik nyitni akarnak új információk felé, fontosnak tartják maguk is, hogy minél képzettebbek legyenek és ezáltal egyre jobban végezzék munkájukat.

Ezek a leckék nem csak a tárgyi tudásról szólnak, hanem mindinkább a kompetenciákról, azok feltérképezéséről és arról, hogyan lehet hatékonyan kiaknázni és fejleszteni magunkban. Ezek a képzések, videoleckék rámutatnak olyan helyzetekre, problémákra, amelyekhez megoldási mintát kaphatnak az érdeklődők, amelyek birtokában nemcsak a munkahelyen, de a magánéletben is eligazodhatnak.

Erdélyi Tibor (vezetőtréner, tanácsadó)

A közel 30 éves szakmai múltam első 15 évében neves vállalatoknál szereztem gyakorlatot a reklámszakmában. Széles referenciáim vannak hirdetések reklámkampányok, kiállítások megtervezésében. Vezetőként és gyakorlati kivitelezőként és részt vettem teljes projektek megvalósításában. Menet közben sokféle motivációs tréningen, vezetői-, munkatársi képzésen vettem részt (pl. Demler vezetőtréning, Business Succes Zertifikat), ahol nemcsak a lexikális tudásom bővült, de önkéntelenül is csatlakoztak hozzám emberek és váltam vezetővé vagy választottak a csapatok meg vezetőnek. Így már a kezdetektől részt vettem tréningek, képzések, oktatási projektek kivitelezésében és különféle értékesítési módszerek összehasonlításában. A pályám következő 15 éve egyre inkább az értékesítésre, értékesítési tréningek vezetésére fókuszált. Ez egyúttal megkövetelte a szakmai tudásom bővítését (okleveles pénzügyi képzések, tőkepiaci képzés, UK collage IT Bussiness Manager L4) és újabb sikereket is jelentett. (2 x gyémánt díj, többszörös év értékesítője díj, aranyoklevelek)

Kiemelt területem lett a pénzügyi, banki, biztosítási, vállalati- és vezetői tanácsadás, de az eredeti szakmámtól sem szakadtam el. Természetesen a világ változásaival nekem is fejlődnem kellett, így az elmúlt 10 évben tovább mélyítettem számítógépes és programozói tudásom, filmes ismereteimet. Képzéseket adtam különféle témákban: céges cafetéria és gazdasági tanácsadás, adócsökkentések, befektetések, nyugdíjprogramok és céges és családi kockázatelemzés. Végül létrehoztam egy kis stúdiót, mely KKv szektornak készít weboldalakat, értékesítő rendszereket, image és reklámfilmeket.

A Tudásbolt azért lett a legújabb projektünk, mert saját tapasztalatból mondhatom, hogy nem csak azzal vagy több, amit megeszel, hanem amit az agyadnak adsz táplálékúl. Minél több a tudásod, annál értékesebb vagy! Természetesen mit sem ér a lexikális tudás gyakorlati tapasztalatok nélkül, emiatt minden tréning kialakításában azt az elv vezérel minket, hogy az ott megszerezhető haszonanyag egyből átfordítható legyen a munkádba, az életed jobbítására. Minden hónapban szeretnénk frissíteni a kínálatot.